הנגישות של אירועים

נכים ובעלי מוגבלויות רבים מתלוננים על נושא הנגישות של אירועים לנכים ובעלי מוגבלויות ולמרות שהם מבררים נקודה זו מראש ובעלי האולם או גן האירועים מתחייבים כי המקום נגיש הם מגלים לבסוף כי המקום אינו מתאים עבורם ומקשה עליהם. לכן, לפני שסוגרים טלפונית עם גן או אולם אירועים חשוב לקרוא אודות המקום ויש לבקר בו על מנת לבדוק במו עיניכם האם המקום מתאים לנכים ולבעלי מוגבלויות. יש פרמטרים שונים אותם עליכם לבדוק כמו מספר החניות לנכים והנגישות ממקום החניה לכניסה, יש לבדוק האם הכניסה ישרה, רחבה וללא מדרגות או האם יש מעלית נכים ייעודית (רמפה), חשוב לבדוק את האולם ונגישותו לצרכים הייחודיים של הנכים ובעלי המוגבלויות וכן חשוב לבדוק את השירותים ולוודא כי המקום עומד בציפיות שלכם.

חוק התכנון והבנייה

אמנם החוק הישראלי קובע כי יש להנגיש את גני ואולמות האירועים לצרכים הייחודיים של הנכים ובעלי המוגבלויות אך המציאות מוכיחה כי המרחק לכך עדיין רב ומכיוון ויש בעלי אולמות הפועלים ללא היתר הרי הם אינם טורחים לפעול בנושא. בשנת 2005 קבע המחוקק הישראלי במסגרת חוק שוויון זכויות לבעלי מוגבלויות כי יש לכלול גישה נוחה ושירותים ייעודיים לנכים ובעלי מוגבלויות והמחוקק הרחיב את חוק התכנון והבנייה משנת 1972 אשר קובע כי בכל מבנה ציבורי חדש יש לכלול גישה לנכים. כאמור, כאשר בודקים לעומק את הנושא של אירועים לנכים מגלים תמונת מצב מעט עגומה ולכן לפני שעורכים אירוע חשוב לבקר במקום ולא להיות ביום האירוע מופתעים משתי חניות נכה בלבד, מכניסה עם מדרגות ללא מעלון או מכניסה צרה במיוחד שאינה מאפשרת כניסה, וחשוב לבדוק היטב גם את נושא חדרי הנוחיות ולוודא כי נכה יכול להיכנס לשירותים בעצמו וכי יש תא שירותים המותאם לצרכיו הייחודיים.

רמפה ושירותים מותאמים

חשוב כי נכים בעלי מוגבלויות ובני משפחותיהם יסרבו לקיים אירועים במקום שאינו תואם לצרכיהם. הנושא של אירועים לנכים עולה מדי פעם לסדר היום הציבורי אך רק לקוחות שימנעו מקיום אירועים במקומות שאינם מקפידים על החוק יכולים להביא לשינוי מאחר ובעלי האולמות יבינו כי הם מפסידים לקוחות.

צפיות ( 4568 )    דירוג( Not Rated yet )

5 4 3 2 1